Välkommen till Fred Åkerströmsällskapet

Januari 11, 2014

Sveriges television har sedan en tid publicerat ett antal videoklipp med Fred Åkerström på sin webbplats www.öppetarkiv.se. Detta är någonting som vi Fred Åkerström-fantaster inte kan tacka nog för. Det finns mycket få inspelningar av Fred Åkeström på nätet, och varje bidrag tas emot med öppna, tacksamma armar.

Efter en sökning på "Fred åkerström" i Öppet arkiv, dyker det upp filmklipp där herr Åkerström framför några av sina Bellman-tolkningar såväl som olika TV-framträdanden och teaterpjäser. Alla klipp med Fred Åkerström som finns är bra klipp, men i hierarkin finns det ett i den absoluta toppen: Det där Åkerström framför Bellmans epistel nummer 35 - "Angående sin Sköna och hännes obeständighet". Fem minuter och åtta sekunder in i det här klippet återfinns detta mästerverk: Fred Åkerström - Fredmans epistel no. 35

Inga ytterligare kommentarer.

Välkommen till Fred Åkerströmsällskapet

Oktober. 24, 2012

Sällskapet har nu efter mycket om och men registrerats hos skatteverket, och ett organisationsnummer har erhållits. Styrelsen ser detta som ett formellt godkännande av föreningen och dess stadgar. Med anledning av detta kan arbetet nu börja.

- Hela tiden har ju tanken varit att sällskapet en gång per år ska arrangera en festkväll i Fred Åkerströms anda, med livemusik och gott sällskap. Det senare får man definiera som man vill, men överens kan vi i alla fall vara om att det i det här fallet åtminstonne handlar om hängivna Fred Åkerström-fantaster, säger vice ordförande Christoffer Bodin.

Styrelsen har sitt säte i Stockholm och söker engagerade människor som vill hjälpa föreningen att komma igång. Maila på fredakerstrom.sallskapet@gmail.com eller klicka på fliken Kontakt för mer information om kontaktmöjligheter.

Maj. 16, 2011

Sällskapet har fått nytt liv efter att Michael Marosán och Oskar Ekstrand har lämnat över rodret till de nya förvaltarna Jesper Bergman och Christoffer Bodin.

"Tyvärr har studier och arbeten hindrat oss från att ge sällskapet den tid och det engagemang som Fred förtjänar. (och säkerligen skulle kräva!)" skriver den forna styrelsen på sin webbsida.

Tanken är att sällskapet återigen ska nå ut till alla Fred Åkerström-fantaster ute i världen. Beroende på hur många som är intresserade är tanken att vi ska driva sällskapet som en ideell förening som anordnar underhållningskvällar med herr. Åkerström i centrum minst en gång per år. Arbetet är ännu bara i startgroparna och kommer att fortskrida en lång tid fram över. Men, vi kommer att hålla eder alla uppdaterade just precis här.

Styrelsen har sitt säte i Stockholm, och söker engagerade människor som vill hjälpa föreningen (som snart är en registrerad "idell förening" hos Bolagsverket (2012-01-25)) att komma igång. Maila Jesper på jesper.bergmaan [at] gmail. com eller ring Christoffer på 076 17 69 921.