Kap. I - Stockholms Stekare Regerar

"Nice, e´ren ny eller?" Frågar Linus. Rasmus har köpt en ny jacka, en Canadian Goose. Men man vill inte vara som alla andra, man står ju helst på egna ben. Därför köpte han en grön modell. Lite mer unikt och originellt. Rasmus tycker inte att han är särskilt "mainstream" han är mer "lowstream" eller var det "offstream" Kan ha varit "midstream" men strunt samma, då det är "konceptet" som räknas. Han hörde allt detta, som låter så oerhört vettigt, av en kille som precis kommit hem från New York.

Rasmus har aldrig varit där men hans pappa har varit på tjänsteresa i Houston i början av 90-talet som ligger typ rätt nära NY och berättat typ allt om USA, så därför känns det liksom som han varit i New York, London, Paris, Milano, Rom och Houston ett par ggr fast han aldrig varit där egentligen. Houston ska typ vara jävligt hett! bland "bankers" numera. Eller var det LA?

Rasmus kompis polares brorsa pluggade i LA och det var jävligt nice. Rasmus tycker det känns som han varit där också så han brukar säga att han varit i LA ett par ggr. För att gardera sig kollade han upp ett par kartor över staden på nätet och memorerade en del adresser som han kan referera till.

"Banker" ja, det är ju det Rasmus kommer att jobba som när han pluggat klart på ekonomprogrammet i Lund. Ett par år till med "tre kronor manschettknappar" på Eden, sen sitter han där i sin "bankersstol" och "cashar in". Eller var det "casha out". Skit samma, det är typ återigen "konceptet" som räknas. Eller "the koncept". Typ som VD för "Goldman Lynch" eller "Morgan Sachs" eller "Citi Stanley" eller vad de nu hette. Helst något av dessa "bonus-bolag" eller om inte det går för någon stor bank. Gärna en bank som jobbar "med finance" eller "mot finance" Rasmus minns inte riktigt hur de jobbade på banker. Typ gärna i city. Säg att Rasmus hade börjat jobba på "Goldman Lynch" jobbat upp sig de två första åren och sedan blivit typ VD eller ännu bättre typ marknadschef, då hade han lätt kunnat "casha out" en bonus på lågt räknat 300 miljoner Euro, flyttat hem till Stockholm startat eget bolag, jobbat med det i två tre år, sålt det för 10-20 miljarder och sen luta sig tillbaka och typ "casha in" lite. Eller bara softa. Då hade han lätt valt att softa i Djursholm. Och köpt en våning inne i stan. Antingen på Östermalm eller....

Nej, helt klart på Östermalm. Dessutom hade jag lätt fått värsta kortet från American Express, köpt en klart läcker bil, typ Ferrari eller Porsche sen bara kört runt mellan Stureplan och Odenplan och upptäckt nya områden hela dagarna. Typ vidgat vyerna lite.

De flesta har blåa eller gråa Canadian Goose, men Rasmus är mer självständig än så Han vill skilja sig lite från mängden. Rasmus kommer för övrigt från Öfvre Ropsten. Öfvre betyder att stadsdelen är jävligt "up n´coming" och priserna på "våningar" hela tiden stiger. Hans kompis brorsas tjej har dessutom varit ute och festat med prinsessan Madeleine vilket känns jävligt viktigt att berätta för folk man träffar. Dessutom har Rasmus vänstra axel synts på foto i "Se och Hör" via en bild med E-Type. Rasmus brukar använda detta som raggningsreplik när han stöter på tjejer på Malmös.

"Nå inte direkt polare, men visst säger man "tja"! Typ som när vi drog värsta kvällen på Laroy. Top of the line, sjukt mycket bubbel. Typ "no Limit" liksom! Det bästa med att plugga i Lund är helt klart alla "stockholmare" på Malmös. "The royal nation of Malmö Nation" som Rasmus polare internt kallar den. Pallar inte med jävla skåne-svarvare-ungar som inte fattar vad "big city life" runt svampen innebär. Inte kan mode eller dricker "moet & chandon" för sina studiemedel. Ska man ut i svängen är det lika bra att vara glassig och dra på Klubba, kravatt, jeans, dax wax, nice ormskinnsbälte, riktigt softa mockaloafers och enorma visioner om framtiden. Eller "Visions" som man också kan säga. Och känna sig typ jävligt exklusiv, eller "exclusiff" som han och hans gäng internt brukar säga till varandra. Med all rätt.

Han struntar lätt i om en knapp på skjortan ryker nere på Loungen på Malmös då det bara är att köpa en ny på "Armstrong" i Stockholm. Dessutom finns det inga som festar så tungt, är snyggare eller roligare än han och hans polare. Tur för Lund att de kom ner och visade typ var skåpet skulle stå liksom. Typ jävligt tur. Jävligt skönt att det löste sig med boendet också Rasmus drog i en del trådar och fixade en jävligt nice "våning" på Malmö Nation. Inte så stor, funktionell eller välrenoverad, men jävligt "top of the line" Rent ut sagt en riktigt "soft våning". Dessutom har han gratis inträde på både cassa och Wallstreet i och med att han bor längst ner, typ som ett VIP kort på Spy Bar fast nästan bättre.

Wallstreet förresten, kan man typ inte "casha in hela konceptet" på en soft bank där kanske när man pluggat klart. Om inte Rasmus minns helt fel så har hans polares kompis jobbat på Wallstreet i NY för ett par år sedan. Alltså långt innan Daniel Collert flyttade dit och "way before" elfte september. Fan vad Rasmus vet mycket, känner många och kommer gå långt. Inget snack, Rasmus är en originell, unik nytänkande vinnare i en alldeles fantastiskt snygg Canadian Goose. Nice, typ jävligt nice! Bara tre dagar kvar till nästa Casanova. Fan vilket drag det kommer bli. Hela gänget ska dit. "Babes, Bubbel och Brats", "Nu kör vi! " tänker Rasmus, och "gubben", gissa vad, det kommer de göra.


Kap. II - Stockholms Stekare Regerar

Rasmus sitter i sin sköna våning på Malmö Nation och har en mycket dålig dag idag. Eller rättare sagt dålig vecka. Allt började med att den jävla Skåne-lantis-"bonnläppen" spillde en drink över hans nya, stenfräscha, gröna "Canadian" på Oslagbar i lördags.

De borde avsätta en liten del av utrymmet på uteställena i Lund, Båstad och Falsterbo för icke-stockholmare. Där skulle skåningarna kunna hänga och prata glesbygdsbidrag, gödsel, och deras jävla Östersundsbro eller vad den hette. Samtidigt kunde alla Stockholmare köra järnet så det ryker och dax waxet smälter, till Backstreet's senaste inne på sin avdelning. Sen detta med ansökningarna också. Rasmus har precis fått reda på att han inte fick komma på intervju på Goldman Sachs i London heller. Först blev han bortplockad ur Deutsche Banks rekryteringsprocess. Han skickade mailet till dem, ringde dem men kom inte fram. Då skrev han ytterligare ett mail dagen efter och förklarade att han tyckte att de arbetade typ, sjukt ineffektivt, på "Banken" och borde se över sina ritualer. Eller var det rutiner. Rasmus minns inte riktigt vilket han skrev.

I alla fall menade han precis vad han hade lärt sig på en föreläsning på "EC" i Lund. Eller var det på "CBS 60 Minutes" han hörde det. Skitsamma då en "Vice President" eller vad han nu kallade sig, borde fatta att det var just detta han syftade på. Förövrigt finns detinga "Presidenter" i England så den chefens titel och visitkort är helt fel. Så skulle det lätt stå på Rasmus kort om han jobbat där: "Deutsche Bank Rasmus Larsson Vice Prime Minister London (and New York sometimes)"

Slänga upp det i baren på Laroy och hemsläpen skulle få ta kölapp för att kunna nå fram till honom. Rasmus hade till och med bifogat foto på sig själv i ansökninghandlingen där han såg "oförskämt fräsch" ut. Fotot var taget när han just kommit hem från en riktigt glassig vecka nere på "Canary Islands" med Linus och de andra boysen från "Övfre". "Övfre Ropsten" alltså. Tyvärr fanns det inga restresor till varken St. Tropez eller Monte Carlo vare sig hos Apollo eller Ving, så det var mest därför det inte blev "Rifvieran" i år heller.

Trots fotot gick ansökan inte vägen. Rasmus minns inte exakt vad "Deutsche" svarade, men sjukt fort gick det i alla fall. Typ "tack, men nej tack" ungefär, ett tokinkompetent svar. Enligt några riktiga softa killar från Lidingö, som Rasmus snackat med på T-Bar gällande ansökningar och "different success stories",eller "applications" som man också kan säga, var det kanske för att han skrivit "Deer Robert Townsend" och inte "Dear Robert Townsend". Dessutom skulle det tydligen stå "Mr" och inte "Mrs". Detta var sista gången Rasmus tillämpar "krona eller klave" tricket när han är tveksam.

På tal om framgång kommer de där killarna från Lidingö gå klart långt i "the process". "The application process" alltså. Typ sjukt långt om du frågar Rasmus. De har också sökt jobb "med finance".

Tänk själva, den ena killen, han med jeepen, eller "the Jeep", har skrivit "VG" på nästan alla tentor de senaste två terminerna. Dessutom har han varit med på Oslagbars hemsida med en flaska Moet i handen. Imponerande, eller sjukt "impressiff", om du frågar Rasmus. Den andra playern´s pappa jobbade visst också med "private equity" eller "valuta handel" på Forex. Så "stekaren" visste nog vad han pratade om när det kommer till det där "på finance". Allt blev precis lika fel som när Rasmus skickade ansökan till "Morgan Stanley" där han råkade skriva "Morgan Lynch" istället. Trots att han ringde och förklarade att han hade typ värsta "disastern" i sin "pentium four desktop" liksom, kom han inte vidare till intervju. Rasmus som skrev att han jagade, spelade golf, kom från en ytterst respekterad stadsdel, klädde sig stilrent, gillade sportbilar och allt. Dessutom förklarade han att han skulle bli en kul kollega att arbeta med då han hade typ "black belt" i "social competence".

Förövrigt nämnde Rasmus klart och tydligt att "Morgan Lynch" fick ta del av alla hans privata kontakter, eller "connections", i "vinstgivande syfte" om de anställde honom. Rasmus som har typ allt och allas nummer; den blonda tjejen från Huddinge, som trots att hon inte kommer från områdena "innanför Tullarna" konstigt nog är OK, "stekaren" som är tung förman på "Cassa", typ halva Quratelet och ett par klart nice stekare från Göteborgs Nation som också vill jobba "på finance". Hundra procent banking material. Hela högen.

Enligt Rasmus polares syrras kille, (som vet en hel del om "det med finance", tack vare sitt jobb på ett "Back Office" i Kista), stod det på det där Internet att ingångslönen på Goldman Sachs var 600 000 Pund om året. Typ inget överdrivet men i alla fall så man klarar sig ett par månader tills bonusarna börjar rulla in på kontot. Rasmus vet han han kommer "smile´a big time" hela vägen till banken med alla dessa "stålars" liggandes i "Pipeline".

Hade dock varit soft, typ softast av allt, att sitta och "chilla big time" på ett jävligt "top of the line" kontor i Los Angeles, med utsikt över Ground Zero. Eller någonstans i New York. Om inte något av dessa två städer funkat hade Rasmus valt östkusten istället. Typ Texas eller Chicago. Som tur är har Rasmus redan skaffat "work Visa" via SEB vilket syns klart och tydligt på hans "credit card". Precis som killen med den sjukt softa "Tiger-klubban" på "Kharma" berättade. Han jobbade som "brooker" eller "mäklare" på "Vasakronan" och nämnde att de skulle bygga typ högsta, värsta "skyscrapersen" på Ground Zero nu. Ramsus känner igen det namnet men kan inte placera det i något direkt sammanhang. Måste vara en mer "nischad" bank än Goldman. Undra om de har vasakronan-bank.se eller .com, för dem ska man lätt "checka" upp på det där Internet. Kanske kan man börja jobba med "Investment's" mot "finance" hos dem. Och i så fall ska Rasmus klart vara en "Management". Typ som Barnevik eller Treschow, men utan skägg och rynkor. Barn, fru och annat skit får också vänta. En player vill ju spela spelet först. Köra Porsche, dricka "Schampo", gå på Cafe´ Opera, synas i media och bli omskriven på Oslagbars och Yo Stockholms "Gossip" sidor. Typ som killarna i "Boiler Room" fast istället för en tjock rock som alla andra har på sig, klädd i klart orginell, grön, Canadian Goose. Bara döda fiskar flyter med strömmen.


Och så några länkar:

http://www.sthlmvip.com

http://ubermensch.tk


Valid XHTML 1.0!

[an error occurred while processing this directive]