MODUL 3 - Huvudrätt


REGELBAS

·  if (huvudrätt) ställ_frågor (Specificering av huvudrätt);

o  if ("huvudrättstyp") ställ_frågor (Välj huvudrättstyp);

§  if (svar = "Grön") then huvudrättstyp = 6;

§  if (svar = "Paj/Pizza") then huvudrättstyp = 5;

§  if (svar = "Fisk") then huvudrättstyp = 4;

§  if (svar = "Fågel") then huvudrättstyp = 3;

§  if (svar = "Kött") then huvudrättstyp = 2 AND

ställ_frågor (Välj typ av kött);

Ø  if (svar = "Nöt") then kött = 6;

Ø  if (svar = "Fläsk") then kött = 5;

Ø  if (svar = "Färs") then kött = 4;

Ø  if (svar = "Korv/Chark") then kött = 3;

Ø  if (svar = "Lamm") then kött = 2;

Ø  if (svar = "Vilt") then kött = 1;

§  if (svar = "Annat") then huvudrättstyp = 1;

o  if ("tillagningsmetod") ställ_frågor (Välj tillagningssätt);

§  if (svar = "Friterat") then tillagningsmetod = 7;

§  if (svar = "Ugnsbakat") then tillagningsmetod = 6;

§  if (svar = "Kokt") then tillagningsmetod = 5;

§  if (svar = "Stekt") then tillagningsmetod = 4;

§  if (svar = "Grillat") then tillagningsmetod = 3;

§  if (svar = "Wokat") then tillagningsmetod = 2;

§  if (svar = "Annat") then tillagningsmetod = 1;

o  if ("tillbehör") ställ_frågor (Välj tillbehör till maten);

§  if (svar = "Ris") then tillbehör = 5;

§  if (svar = "Pasta") then tillbehör = 4;

§  if (svar = "Potatis") then tillbehör = 3;

§  if (svar = "Nudlar") then tillbehör = 2;

§  if (svar = "Annat") then tillbehör = 1;

o  if ("kryddstyrka") ställ_frågor (Välj kryddstyrka på maten);

§  if (svar = "Stark") then kryddstyrka = 3;

§  if (svar = "Medium") then kryddstyrka = 2;

§  if (svar = "Mild") then kryddstyrka = 1;

o  if ("vitlök") ställ_frågor (vitlök i maten);

§  if (svar = "Ja")then vitlök = 1;

§  if (svar = "Nej") then vitlök = 0;
 
 

FRÅGETRÄD

v  Specificering av huvudrätt : fler frågor ställs

o  Ange huvudrättstyp : alternativ

§  Grön

§  Paj/Pizza

§  Fisk

§  Fågel

§  Kött : Vill du specificera köttsort:

q  Nej

q  Ja : imply

v  Ange typ av kött : alternativ

Ø  Nöt

Ø  Fläsk

Ø  Färs

Ø  Korv/Chark

Ø  Lamm

Ø  Vilt

§  Annat

o  Ange tillagningsmetod : alternativ

§  Friterat

§  Ugnsbakat

§  Kokt

§  Stekt

§  Grillat

§  Wokat

§  Annat

o  Ange tillbehör till maten : alternativ

§  Ris

§  Pasta

§  Potatis

§  Nudlar

§  Annat

o  Ange kryddstyrka på maten : alternativ

§  Stark

§  Medium

§  Mild

o  Hänsyn ska tas till vitlök i maten : alternativ

§  Ja

§  Nej