REGELBAS
Ø if (svar = "vegan") then vegetarisk = 3;
Ø if (svar = "lakto-vegetarisk") then vegetarisk ³ 2;
Ø if (svar = "lakto-ovo-vegetarisk") then vegetarisk ³1;
o if ("kostnad") ställ_frågor (ungefärlig kostnad);
§ if (svar = "Billig") then kostnad = 3;
§ if (svar = "Medel") then kostnad = 2;
§ if (svar = "Dyr") then kostnad = 1;
o if ("tillagningstid") ställ_frågor (ungefärlig tillagningstid);
§ if (svar = "< ½ timme") then tillagningstid = 3;
§ if (svar = "< 1 timme") then tillagningstid = 2;
§ if (svar = "> 1 timme") then tillagningstid = 1;
o if ("svårighetsgard") ställ_frågor (svårighetsgard för tillagning);
§ if (svar = "Lätt") then svårighetsgard = 3;
§ if (svar = "En smula omsorg") then svårighetsgard = 2;
§ if (svar = "En hel del omsorg") then svårighetsgard = 1;
o if ("fetthalt") ställ_frågor (rättens fetthalt);
§ if (svar = "Fettsnål") then fetthalt = 3;
§ if (svar = "Normalfett") then fetthalt = 2;
§ if (svar = "Lyxig") then fetthalt = 1;
o if ("alkoholinnehåll") ställ_frågor (alkohol i maten);
§ if (svar = "Ja") then alkoholinnehåll = 1;
§ if (svar = "Nej") then alkoholinnehåll = 0;
o
if ("specialkost") Module5.weight = 1;
o
if ("portionsantal")READ ("antal
vuxenportioner" = x) AND ("antal barnportioner" = y) then beräknaAntalPortioner(x
+ y);
§ Italiensk
§ Spansk
§ Svensk
§ Vegetarisk : Vill du specificera vegetarisk kost:
q Nej
q Ja : imply
v Ange vegetarisk kost : alternativ
Ø vegan
Ø lakto-vegetarian
Ø lakto-ovo-vegetarian
o Ange ungefärlig kostnad : alternativ
§ Billig (<60 kr/portion)
§ Medel (<120 kr/portion)
§ Dyr (>120 kr/portion)
o Ange ungefärlig tillagningstid : alternativ
§ < ½ timme
§ < 1 timme
§ > 1 timme
o Ange svårighetsgard för tillagning : alternativ
§ Lätt
§ En smula omsorg
§ En hel del omsorg
o Ange rättens fetthalt : alternativ
§ Fettsnål
§ Normalfett
§ Lyxig
o Hänsyn ska tas till alkoholinnehåll : alternativ
§ Ja
§ Nej
o Hänsyn ska tas till specialkost : alternativ
§
Ja
® Modul 5 triggas
§
Nej
o
Antal portioner : värde
§
Antal vuxenportioner
+ Antal barnportioner