TOAST SKAGEN

(1 portion)



Ingredienser:

1 skiva        vitt bröd

1 hg            skalade räkor

1 msk          majonnäs

1 msk          hackad dill

¼ hg            löjrom eller ishavsrom

1 st             salladsblad

1 skiva        citron

margarin till stekning

dill till garnering
 
 
 
 

Tillagningssätt:

Skär bort kanterna på brödskivan. Stek den gyllengul i margarin. Låt brödet kallna.

Plocka ut 4 stora räkor och hacka resten grovt. Blanda räkorna med majonnäs och hacka dill.

Lägg salladsblad på brödskivan. Fördela räkmajonnäsen och garneramed hela räkstjärtar och en klick löjrom eller ishavsrom samt en fin dillvippa och en skiva citron.
 
 

Expertbedömning:
Maträttstyp
förrätt
4
Specifik
svensk
1
Vegetarisk
nej
0
Kostnad
medel
2
Tillagningstid
< ½ timme
3
Svårighetsgrad
lätt
3
Fetthalt
lyxig
1
Innehåller alkohol
nej
0
Förrättstyp
kall
1
Förrättssort
smörgås
8
Tillagningsmetod
annat
1
Kryddstyrka
mild
1
Innehåller vitlök
nej
0
Innehåll av allergifödoämnen:
ägg
6
skaldjur
4
gluten
3
laktos
2
mjölkprotein
1