Ingredienser:
1 st ägg
2 msk strösocker
100 g Mascarpone eller Cream cheese naturell
1 msk konjak eller mandellikör
½ dl starkt kallt kaffe
6 st Savoiardi kex
1 msk kakao
Tillagningssätt:
Dela ägget i vita och gula. Vispa gulan och sockret vitt och pösigt.
Rör ner färskosten och konjak eller likör. Vispa äggvitan till hår skum och rör ner den.
Täck
botten i portionsformen med hälften av kexen. Droppa över hälften
av kaffet och bred över smeten. Varva ingredienserna i ett lager till.
Låt stå i kylskåp 3-4 timmar. Sikta över kakao före
servering.
Expertbedömning:
Maträttstyp
|
efterrätt
|
2 |
Specifik
|
italiensk
|
3 |
Vegetarisk
|
lakto-ovo-vegetarisk
|
1 |
Kostnad
|
medel
|
2 |
Tillagningstid
|
<
½ timme
|
3 |
Svårighetsgrad
|
lätt
|
3 |
Fetthalt
|
normalfett
|
2 |
Innehåller
alkohol
|
ja
|
1 |
Efterrättstyp
|
kall
|
1 |
Sort
av efterrätt
|
annat
|
1 |
Innehåll
av allergifödoämnen:
|
ägg
|
6 |
gluten
|
3 | |
laktos
|
2 | |
mjölkprotein
|
1 | |