TIRAMISU

(1 portion)



Ingredienser:

1 st        ägg

2 msk    strösocker

100 g     Mascarpone eller Cream cheese naturell

1 msk     konjak eller mandellikör

½ dl        starkt kallt kaffe

6 st        Savoiardi kex

1 msk    kakao
 
 
 
 

Tillagningssätt:

Dela ägget i vita och gula. Vispa gulan och sockret vitt och pösigt.

Rör ner färskosten och konjak eller likör. Vispa äggvitan till hår skum och rör ner den.

Täck botten i portionsformen med hälften av kexen. Droppa över hälften av kaffet och bred över smeten. Varva ingredienserna i ett lager till. Låt stå i kylskåp 3-4 timmar. Sikta över kakao före servering.
 
 

Expertbedömning:
Maträttstyp
efterrätt
2
Specifik
italiensk
3
Vegetarisk
lakto-ovo-vegetarisk
1
Kostnad
medel
2
Tillagningstid
< ½ timme
3
Svårighetsgrad
lätt
3
Fetthalt
normalfett
2
Innehåller alkohol
ja
1
Efterrättstyp
kall
1
Sort av efterrätt
annat
1
Innehåll av allergifödoämnen:
ägg
6
gluten
3
laktos
2
mjölkprotein
1