Ingredienser:
200 g benfri kassler
50 g stuvade champinjoner
1 tsk grädde
½ dl riven lagrad ost
50 g frysta brytbönor
½ st tomat
paprikapulver
Tillagningssätt:
Skiva kasslern och lägg upp den på ett lättsmort ugnsfat. Rör ut stuvningen med grädde och fördela den över köttet.
Strö på osten och pudra lätt med paprika. Sätt in rätten i 270ºC övervärme i ugnen så att osten smälter och stuvningen blir varm.
Koka
under tiden bönorna enligt anvisningarna. Låt dem rinna av och
servera dem tillsammans med kasslern, skivad tomat och nykokt pressad potatis.
Expertbedömning:
Maträttstyp
|
huvudrätt
|
3 |
Specifik
|
svensk
|
1 |
Vegetarisk
|
nej
|
0 |
Kostnad
|
billig
|
3 |
Tillagningstid
|
<
1 timme
|
2 |
Svårighetsgrad
|
lätt
|
3 |
Fetthalt
|
normalfett
|
2 |
Innehåller
alkohol
|
nej
|
0 |
Huvudrättstyp
|
kött
|
2 |
Typ
av kött
|
korv/chark
|
3 |
Tillagningsmetod
|
ugnsbakat
|
6 |
Tillbehör
|
potatis
|
3 |
Kryddstyrka
|
mild
|
1 |
Innehåller
vitlök
|
nej
|
0 |
Innehåll
av allergifödoämnen:
|
gluten
|
3 |
laktos
|
2 | |
mjölkprotein
|
1 | |