SVAMPGRATINERAD KASSLER

(1 portion)



Ingredienser:

200 g        benfri kassler

50 g          stuvade champinjoner

1 tsk         grädde

½ dl           riven lagrad ost

50 g           frysta brytbönor

½ st           tomat

paprikapulver
 
 
 
 

Tillagningssätt:

Skiva kasslern och lägg upp den på ett lättsmort ugnsfat. Rör ut stuvningen med grädde och fördela den över köttet.

Strö på osten och pudra lätt med paprika. Sätt in rätten i 270ºC övervärme i ugnen så att osten smälter och stuvningen blir varm.

Koka under tiden bönorna enligt anvisningarna. Låt dem rinna av och servera dem tillsammans med kasslern, skivad tomat och nykokt pressad potatis.
 
 

Expertbedömning:
Maträttstyp
huvudrätt
3
Specifik
svensk
1
Vegetarisk
nej
0
Kostnad
billig
3
Tillagningstid
< 1 timme
2
Svårighetsgrad
lätt
3
Fetthalt
normalfett
2
Innehåller alkohol
nej
0
Huvudrättstyp
kött
2
Typ av kött
korv/chark
3
Tillagningsmetod
ugnsbakat
6
Tillbehör
potatis
3
Kryddstyrka
mild
1
Innehåller vitlök
nej
0
Innehåll av allergifödoämnen:
gluten
3
laktos
2
mjölkprotein
1