SQUASHSOPPA MED PEPPARROT

(1 portion)



Ingredienser:

150 g       squash, gul eller grön

¼ st        gul lök

1 ½ dl      mjölk

½ st        grönsaksbuljongtärning

¼ dl        hackad gräslök

½ dl        Kelda mellangrädde

½ msk    riven pepparrot

smör

salt och peppar
 
 
 
 

Tillagningssätt:

Skala och hacka löken. Skär squashen i skivor och sedan i bitar. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt squash, mjölk och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 10 min. Smaksätt med gräslök, salt och vitpeppar. Vispa grädden och smaksätt med pepparroten. Rör ner grädden i soppan och servera med bröd.
 
 

Expertbedömning:
Maträttstyp
förrätt
4
Specifik
spansk
2
Vegetarisk
lakto-vegetarisk
2
Kostnad
billig
3
Tillagningstid
< ½ timme
3
Svårighetsgrad
lätt
3
Fetthalt
fettsnål
3
Innehåller alkohol
nej
0
Förrättstyp
varm
2
Förrättssort
soppa
7
Tillagningsmetod
kokt
5
Kryddstyrka
medium
2
Innehåller vitlök
nej
0
Innehåll av allergifödoämnen:
laktos
2
mjölkprotein
1