SPANSK TORTILLA

(1 portion)



Ingredienser:

½ dl        olivolja

100 g       potatis, skuren i 4 mm skivor

1/3 st        stor gul lök, skivad

1 st          ägg

¼ tsk       salt

¼ tsk       peppar
 
 
 
 

Tillagningssätt:

Värm oljan i en 5 cm djup teflonstekpanna. Varva potatis och lök, täck och låt det stå på svag värme i 8 minuter. Använd en stekspade och vänd lagren i sektioner. Täck och stek ytterligare 8 minuter, undvik att potatisen får någon färg.

Ställ en sil över en bunke och låt potatisblandningen rinna av.

Häll ägg, salt och peppar i en skål och vispa så att allt blandas. Tillsätt potatisblandningen, tryck ned den med baksidan av en sked så att den täcks helt av äggblandningen.

Värm olivoljan i samma stekpanna på hög värme. Häll i äggblandningen och platta ut den med en stekspade. Sänk till lägsta värme, täck med ett lock eller aluminiumfolie och låt steka i 12 minuter, eller tills den har stelnat. Skaka försiktigt på stekpannan för att se till så att tortillan inte sitter fast i botten. Låt den stå i 5 minuter, vänd sedan upp den på en serveringstallrik. Skär i bitar. Servera varm.
 
 

Expertbedömning:
Maträttstyp
förrätt
4
Specifik
spansk
2
Vegetarisk
lakto-ovo-vegetarisk
1
Kostnad
billig
3
Tillagningstid
< 1 timme
2
Svårighetsgrad
en hel del omsorg
1
Fetthalt
normalfett
2
Innehåller alkohol
nej
0
Förrättstyp
varm
2
Förrättssort
annat
1
Tillagningsmetod
stekt
4
Kryddstyrka
mild
1
Innehåller vitlök
nej
0
Innehåll av allergifödoämnen:
ägg
6