Ingredienser: ½
dl olivolja
100
g potatis, skuren i 4 mm skivor
1/3
st stor gul lök, skivad
1
st ägg
¼
tsk salt
¼ tsk
peppar
Tillagningssätt: Värm
oljan i en 5 cm djup teflonstekpanna. Varva potatis och lök, täck
och låt det stå på svag värme i 8 minuter. Använd
en stekspade och vänd lagren i sektioner. Täck och stek ytterligare
8 minuter, undvik att potatisen får någon färg.
Ställ
en sil över en bunke och låt potatisblandningen rinna av.
Häll
ägg, salt och peppar i en skål och vispa så att allt blandas.
Tillsätt potatisblandningen, tryck ned den med baksidan av en sked
så att den täcks helt av äggblandningen.
Värm
olivoljan i samma stekpanna på hög värme. Häll i äggblandningen
och platta ut den med en stekspade. Sänk till lägsta värme,
täck med ett lock eller aluminiumfolie och låt steka i 12 minuter,
eller tills den har stelnat. Skaka försiktigt på stekpannan
för att se till så att tortillan inte sitter fast i botten.
Låt den stå i 5 minuter, vänd sedan upp den på en
serveringstallrik. Skär i bitar. Servera varm.
Expertbedömning:
4
2
1
3
2
1
2
0
2
1
4
1
0
6