SÖTSURA NUDLAR OCH GRÖNSAKER

(1 portion)


Ingredienser:

50 g            smala äggnudlar

2 st             färska minimajskolvar, skivade på snedden

¼ dl            olja

¼ st            grön paprika, skivad

¼ st            röd paprika, skivad

½ st            selleristjälk, skivad på snedden

½ st            morot, skivad på snedden

75 g            små champinjoner, skivade

¼ msk        majsmjöl

½ msk        brun vinäger

¼ tsk          hackad färsk chili

½ tsk          tomatpuré

½ tärning  grönsaksbuljong, smulad

½ tsk          sesamolja

125 g           konserverad krossad ananas

1 st             salladslök, skivad på snedden
 
 
 
 

Tillagningssätt:

Lägg nudlarna i en stor kastrull med kokande vatten och koka i 3 minuter. Låt dem rinna av väl. Värm oljan i en wokpanna och lägg ned grön och röd paprika, selleri, morot och champinjoner. Stek under omrörning på stark värme i 5 minuter. Tillsätt majs och nudlar, sänk till låg värme och stek i 2 minuter.

Rör ut majsmjölet i vinäger till en slät sås, tillsätt chili, tomatpuré, buljongtärning, olja och krossad ananas med spad. Rör så att allt blandas.

Häll ananasblandningen över ingredienserna i wokpannan. Stek under omrörning på medelstark värme i 5 minuter eller tills såsen kokar upp och tjocknar. Tillsätt salladslöken och servera genast.
 

Expertbedömning:
Maträttstyp
huvudrätt
3
Specifik
asiatisk
4
Vegetarisk
vegan
3
Kostnad
medel
2
Tillagningstid
< 1 timme
2
Svårighetsgrad
en smula omsorg
2
Fetthalt
fettsnål
3
Innehåller alkohol
nej
0
Huvudrättstyp
grön
6
Tillagningsmetod
wokat
2
Tillbehör
nudlar
2
Kryddstyrka
medium
2
Innehåller vitlök
nej
0
Innehåll av allergifödoämnen:
ägg
6
gluten
3