Ingredienser:
50 g smala äggnudlar
2 st färska minimajskolvar, skivade på snedden
¼ dl olja
¼ st grön paprika, skivad
¼ st röd paprika, skivad
½ st selleristjälk, skivad på snedden
½ st morot, skivad på snedden
75 g små champinjoner, skivade
¼ msk majsmjöl
½ msk brun vinäger
¼ tsk hackad färsk chili
½ tsk tomatpuré
½ tärning grönsaksbuljong, smulad
½ tsk sesamolja
125 g konserverad krossad ananas
1 st
salladslök, skivad på snedden
Tillagningssätt:
Lägg nudlarna i en stor kastrull med kokande vatten och koka i 3 minuter. Låt dem rinna av väl. Värm oljan i en wokpanna och lägg ned grön och röd paprika, selleri, morot och champinjoner. Stek under omrörning på stark värme i 5 minuter. Tillsätt majs och nudlar, sänk till låg värme och stek i 2 minuter.
Rör ut majsmjölet i vinäger till en slät sås, tillsätt chili, tomatpuré, buljongtärning, olja och krossad ananas med spad. Rör så att allt blandas.
Häll
ananasblandningen över ingredienserna i wokpannan. Stek under omrörning
på medelstark värme i 5 minuter eller tills såsen kokar
upp och tjocknar. Tillsätt salladslöken och servera genast.
Expertbedömning:
|
Maträttstyp
|
huvudrätt
|
3 |
|
Specifik
|
asiatisk
|
4 |
|
Vegetarisk
|
vegan
|
3 |
|
Kostnad
|
medel
|
2 |
|
Tillagningstid
|
<
1 timme
|
2 |
|
Svårighetsgrad
|
en
smula omsorg
|
2 |
|
Fetthalt
|
fettsnål
|
3 |
|
Innehåller
alkohol
|
nej
|
0 |
|
Huvudrättstyp
|
grön
|
6 |
|
Tillagningsmetod
|
wokat
|
2 |
|
Tillbehör
|
nudlar
|
2 |
|
Kryddstyrka
|
medium
|
2 |
|
Innehåller
vitlök
|
nej
|
0 |
|
Innehåll
av allergifödoämnen:
|
ägg
|
6 |
|
gluten
|
3 | |