GRÖNSAKSSOPPA MED NUDLAR

(1 portion)




Ingredienser:

25 g        tunna torkade äggnudlar

1/3 l         grönsaksbuljong

25 g        blomkål i små buketter

25 g        kinakål, grovt hackad

½ st        stor tomat, skalad och hackad

1 tsk        ljus soja

1 krm       spiskummin

1 krm       koriander
 
 
 
 

Tillagningssätt:

Låt nudlarna ligga i blöt i varmt vatten några minuter tills de lösgör sig från varandra. Låt nudlarna rinna av.

Förbered grönsakerna, hacka salladslöken fint. Heta upp buljongen i en kastrull, tillsätt blomkål, kinakål, salladslök, tomat, soja, spiskummin och koriander och koka upp. Låt därefter sjuda på svag värme utan lock ca 5 minuter.

Rör ner nudlarna och låt soppan sjuda ytterligare ca 3 minuter tills nudlarna är genomkokta. Servera soppan genast.
 

Expertbedömning:
Maträttstyp
förrätt
4
Specifik
asiatisk
4
Vegetarisk
vegan
3
Kostnad
billig
3
Tillagningstid
< 1 timme
2
Svårighetsgrad
lätt
3
Fetthalt
fettsnål
3
Innehåller alkohol
nej
0
Förrättstyp
varm
2
Förrättssort
soppa
7
Tillagningsmetod
kokt
5
Kryddstyrka
mild
1
Innehåller vitlök
nej
0
Innehåll av allergifödoämnen:
soja
8
ägg
6
gluten
3