Ingredienser:
25 g tunna torkade äggnudlar
1/3 l grönsaksbuljong
25 g blomkål i små buketter
25 g kinakål, grovt hackad
½ st stor tomat, skalad och hackad
1 tsk ljus soja
1 krm spiskummin
1 krm
koriander
Tillagningssätt:
Låt nudlarna ligga i blöt i varmt vatten några minuter tills de lösgör sig från varandra. Låt nudlarna rinna av.
Förbered grönsakerna, hacka salladslöken fint. Heta upp buljongen i en kastrull, tillsätt blomkål, kinakål, salladslök, tomat, soja, spiskummin och koriander och koka upp. Låt därefter sjuda på svag värme utan lock ca 5 minuter.
Rör
ner nudlarna och låt soppan sjuda ytterligare ca 3 minuter tills
nudlarna är genomkokta. Servera soppan genast.
Expertbedömning:
4
4
3
3
2
3
3
0
2
7
5
1
0
8
6
3