Ingredienser:
1st potatis
½ st purjolök
¼ tsk rosmarin
¼ tsk dragon
½ tsk körvel
½ st grönsaksbuljongtärningar
1 ¼ dl vatten
1 ¼ dl mjölk
½ dl crème fraiche
¼ dl finhackad persilja
smör
salt och peppar
Tillagningssätt:
Skala
och skiva potatisen. Strimla purjolöken. Fräs purjolöken
i smör i en kastrull. Tillsätt potatis, rosmarin, dragon, körvel,
buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka ca 15 min. Vispa
eller mixa sönder grönsakerna. Häll i mjölken och hälften
av crème fraiche. Låt soppan koka upp. Strö över
persiljan och smaksätt med salt och peppar. Servera soppan med bröd,
en klick crème fraiche och gärna färska örter.
Expertbedömning:
Maträttstyp
|
förrätt
|
4 |
Specifik
|
svensk
|
1 |
Vegetarisk
|
lakto-vegetarisk
|
2 |
Kostnad
|
billig
|
3 |
Tillagningstid
|
<
½ timme
|
3 |
Svårighetsgrad
|
lätt
|
3 |
Fetthalt
|
fettsnål
|
3 |
Innehåller
alkohol
|
nej
|
0 |
Förrättstyp
|
varm
|
2 |
Förrättssort
|
soppa
|
7 |
Tillagningsmetod
|
kokt
|
5 |
Kryddstyrka
|
mild
|
1 |
Innehåller
vitlök
|
nej
|
0 |
Innehåll
av allergifödoämnen:
|
laktos
|
2 |
mjölkprotein
|
1 | |