Ingredienser:
1/3 st aubergine
salt
olivolja
Pesto:
1/3 kruka färsk basilika
1 st vitlöksklyfta
5-10 st pinjenötter
1
msk riven parmesanost
Tillagningssätt:
Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor. Salta lätt och låt stå ca 10 minuter. Stek eller grilla aubergineskivorna i litet olivolja tills de mjuknat och fått färg.
Blanda alla ingredienser för pesto utom olivoljan och kör i mixer till en grynig massa. Späd med olivolja till önskad konsistens.
Lägg
en klick pesto på varje aubergineskiva. Garnera eventuellt med blad
av basilika.
Expertbedömning:
Maträttstyp | förrätt | 4 |
Specifik | italiensk | 3 |
Vegetarisk | lakto-vegetarian | 2 |
Kostnad | billig | 3 |
Tillagningstid
|
<
½ timme
|
3
|
Svårighetsgrad
|
lätt
|
3
|
Fetthalt
|
normalfett
|
2
|
Innehåller
alkohol
|
nej
|
0
|
Förrättstyp
|
kall
|
1
|
Förrättssort
|
annat
|
1
|
Tillagningsmetod
|
grillat
|
3
|
Kryddstyrka
|
mild
|
1 |
Innehåller
vitlök
|
ja
|
1 |
Innehåll
av allergifödoämnen:
|
nötter
|
7 |
laktos
|
2 | |
mjölkprotein | 1 | |