GRILLAD AUBERGINE MED PESTO

(1 portion)






Ingredienser:

1/3 st aubergine

salt

olivolja

Pesto:

1/3 kruka färsk basilika

1 st vitlöksklyfta

5-10 st pinjenötter

1 msk riven parmesanost
 
 
 
 

Tillagningssätt:

Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor. Salta lätt och låt stå ca 10 minuter. Stek eller grilla aubergineskivorna i litet olivolja tills de mjuknat och fått färg.

Blanda alla ingredienser för pesto utom olivoljan och kör i mixer till en grynig massa. Späd med olivolja till önskad konsistens.

Lägg en klick pesto på varje aubergineskiva. Garnera eventuellt med blad av basilika.
 
 

Expertbedömning:
Maträttstyp förrätt 4
Specifik italiensk 3
Vegetarisk lakto-vegetarian 2
Kostnad billig 3
Tillagningstid
< ½ timme
Svårighetsgrad
lätt
Fetthalt
normalfett
Innehåller alkohol
nej
Förrättstyp
kall
Förrättssort
annat
Tillagningsmetod
grillat
Kryddstyrka
mild
1
Innehåller vitlök
ja
1
Innehåll av allergifödoämnen:
nötter
7
laktos
2
mjölkprotein 1