Ingredienser:
2 st ägg, delade
125 g strösocker
1 tsk vanillinsocker
100 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
30 g blandade pecannötter och mandel, hackade
2 msk
florsocker
Tillagningssätt:
Förvärm ugnen till150ºC. Smörj 12 släta bullformar. Vispa äggulorna med sockret vitt och pösigt. Rör försiktigt ner vanillinsockret. Sikta samman mjöl och bakpulver och rör ner blandningen i äggsmeten.
Vispa
äggvitorna styva i en ren skål. Vänd försiktigt ner
vitorna i kaksmeten. Rör ner de hackade nötterna och mandlarna
försiktigt. Lägg smeten i de smorda formarna och grädda
15 minuter. Sikta över florsocker och servera kakorna varma.
Expertbedömning:
|
Maträttstyp
|
efterrätt
|
2 |
|
Specifik
|
spansk
|
2 |
|
Vegetarisk
|
lakto-ovo-vegetarisk
|
1 |
|
Kostnad
|
billig
|
3 |
|
Tillagningstid
|
<
1 timme
|
2 |
|
Svårighetsgrad
|
lätt
|
3 |
|
Fetthalt
|
normalfett
|
2 |
|
Innehåller
alkohol
|
nej
|
0 |
|
Efterrättstyp
|
varm
|
2 |
|
Sort
av efterrätt
|
bakverk
|
2 |
|
Innehåll
av allergifödoämnen:
|
nötter
|
7 |
|
ägg
|
6 | |
|
gluten
|
3 | |