PECAN- & MANDELKAKOR

(1 portion)




Ingredienser:

2 st        ägg, delade

125 g      strösocker

1 tsk       vanillinsocker

100 g       vetemjöl

1 tsk       bakpulver

30 g        blandade pecannötter och mandel, hackade

2 msk     florsocker
 
 
 
 

Tillagningssätt:

Förvärm ugnen till150ºC. Smörj 12 släta bullformar. Vispa äggulorna med sockret vitt och pösigt. Rör försiktigt ner vanillinsockret. Sikta samman mjöl och bakpulver och rör ner blandningen i äggsmeten.

Vispa äggvitorna styva i en ren skål. Vänd försiktigt ner vitorna i kaksmeten. Rör ner de hackade nötterna och mandlarna försiktigt. Lägg smeten i de smorda formarna och grädda 15 minuter. Sikta över florsocker och servera kakorna varma.
 
 

Expertbedömning:
Maträttstyp
efterrätt
2
Specifik
spansk
2
Vegetarisk
lakto-ovo-vegetarisk
1
Kostnad
billig
3
Tillagningstid
< 1 timme
2
Svårighetsgrad
lätt
3
Fetthalt
normalfett
2
Innehåller alkohol
nej
0
Efterrättstyp
varm
2
Sort av efterrätt
bakverk
2
Innehåll av allergifödoämnen:
nötter
7
ägg
6
gluten
3