Ingredienser:
100 g fruktkött från färsk mango
½ dl strösocker
1 msk mango- eller aprikosnektar
½ dl vispgrädde
extra mangoskivor (kan uteslutas)
Tillagningssätt:
Lägg mangon i en matberedare och kör till en slät smet. Häll över mangopurén i en bunke och tillsätt socker och nektar. Rör om tills sockret löst upp sig.
Hårdvispa grädden i en liten bunke. Vänd försiktigt ner grädden i mangoblandningen.
Sleva upp blandningen i en grund kakform, täck formen och ställ den i frysen i 1 ½ timme eller tills blandningen är halvfryst. Sleva hastigt upp blandningen i en matberedare och kör i 30 sekunder, eller tills den är slät. Lägg tillbaks blandningen i kakformen eller i en plastburk, sätt på lock och frys in ordentligt.
Tag
ut glassen ur frysen 15 minuter innan den ska ätas, så att den
mjuknar något. Servera glassen i kulor, eventuellt med några
extra skivor mango.
Expertbedömning:
Maträttstyp
|
efterrätt
|
2 |
Specifik
|
asiatisk
|
4 |
Vegetariskt
|
lakto-vegetarisk
|
2 |
Kostnad
|
billig
|
3 |
Tillagningstid
|
<
1 timme
|
2 |
Svårighetsgrad
|
lätt
|
3 |
Fetthalt
|
normalfett
|
2 |
Innehåller
alkohol
|
nej
|
0 |
Efterrättstyp
|
kall
|
1 |
Sort
av efterrätt
|
glass
|
3 |
Innehåll av allergifödoämnen:
|
laktos
|
2 |
mjölkprotein
|
1 | |