MANGOGLASS

(1 portion)


Ingredienser:

100 g         fruktkött från färsk mango

½ dl           strösocker

1 msk        mango- eller aprikosnektar

½ dl           vispgrädde

extra mangoskivor (kan uteslutas)
 
 
 
 

Tillagningssätt:

Lägg mangon i en matberedare och kör till en slät smet. Häll över mangopurén i en bunke och tillsätt socker och nektar. Rör om tills sockret löst upp sig.

Hårdvispa grädden i en liten bunke. Vänd försiktigt ner grädden i mangoblandningen.

Sleva upp blandningen i en grund kakform, täck formen och ställ den i frysen i 1 ½ timme eller tills blandningen är halvfryst. Sleva hastigt upp blandningen i en matberedare och kör i 30 sekunder, eller tills den är slät. Lägg tillbaks blandningen i kakformen eller i en plastburk, sätt på lock och frys in ordentligt.

Tag ut glassen ur frysen 15 minuter innan den ska ätas, så att den mjuknar något. Servera glassen i kulor, eventuellt med några extra skivor mango.
 

Expertbedömning:
Maträttstyp
efterrätt
2
Specifik
asiatisk
4
Vegetariskt
lakto-vegetarisk
2
Kostnad
billig
3
Tillagningstid
< 1 timme
2
Svårighetsgrad
lätt
3
Fetthalt
normalfett
2
Innehåller alkohol
nej
0
Efterrättstyp
kall
1
Sort av efterrätt
glass
3
Innehåll av allergifödoämnen:
laktos
2
mjölkprotein
1