KINAGRYTA

(1 portion)




Ingredienser:

150 g         Piggham skinka eller fläskkarré

¼ st          strimlad purjolök

¼ tsk        mald ingefära

¼ msk       japansk soja

¼ dl           vatten

¼ dl           lätt créme fraiche

mandelspån
 
 
 
 

Tillagningssätt:

Strimla köttet. Stek kött och purjolök . Strö över ingefära. Salta, peppra och häll över soja, vatten och crème fraiche. Låt grytan sjuda några minuter. Strö över mandeln. Servera med kokt ris och haricot verts.
 

Expertbedömning:
Maträttstyp
huvudrätt
3
Specifik
asiatisk 4
Vegetarisk
nej
0
Kostnad
billig
3
Tillagningstid
< 1 timme
2
Svårighetsgrad
lätt
3
Fetthalt
fettsnål
3
Innehåller alkohol
nej
0
Huvudrättstyp
kött
2
Typ av kött
fläsk
5
Tillagningsmetod
wokat
2
Tillbehör
ris
5
Kryddstyrka
medium
2
Innehåller vitlök
nej
0
Innehåll av allergifödoämnen:
soja
8
nötter
7
laktos
2
mjölkprotein
1