Ingredienser:
1st kalvkotlett
1 st ägg, vispat
½ msk mjölk
½ dl torrt ströbröd
1 tsk finhackad färsk salvia
10 g smör
1 tsk olivolja
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 st citronklyfta
mjöl till panering
Tillagningssätt:
Putsa kotletten fri från fett. Rulla upp den lösa änden och fäst men tandpetare.
Pudra kotletten med mjöl. Vispa ihop mjölk och ägg och pensla kotletten med blandningen. Blanda ströbrödet med salvian och vänd kotletten i blandningen.
Hetta
upp smör, olja och vitlök i en stekpanna. Stek kotletten på
båda sidor på medelstark värme tills den är genomstekt.
Garnera med citronklyfta och servera med nykokt potatis.
Expertbedömning:
Maträttstyp
|
huvudrätt
|
3 |
Specifik
|
italiensk
|
3 |
Vegetarisk
|
nej
|
0 |
Kostnad
|
medel
|
2 |
Tillagningstid
|
<
1 timme
|
2 |
Svårighetsgrad
|
en
smula omsorg
|
2 |
Fetthalt
|
normalfett
|
2 |
Innehåller
alkohol
|
nej
|
0 |
Huvudrättstyp
|
kött
|
2 |
Typ
av kött
|
nöt
|
6 |
Tillagningsmetod
|
stekt
|
4 |
Tillbehör
|
potatis
|
3 |
Kryddstyrka
|
mild
|
1 |
Innehåller
vitlök
|
ja
|
1 |
Innehåll
av allergifödoämnen:
|
ägg
|
6 |
gluten
|
3 | |
laktos
|
2 | |
mjölkprotein
|
1 |