KALVKOTLETT MED SALVIA OCH CITRON

(1 portion)


Ingredienser:

1st          kalvkotlett

1 st         ägg, vispat

½ msk     mjölk

½ dl         torrt ströbröd

1 tsk        finhackad färsk salvia

10 g          smör

1 tsk         olivolja

1 st           vitlöksklyfta, pressad

1 st           citronklyfta

mjöl till panering
 
 
 
 

Tillagningssätt:

Putsa kotletten fri från fett. Rulla upp den lösa änden och fäst men tandpetare.

Pudra kotletten med mjöl. Vispa ihop mjölk och ägg och pensla kotletten med blandningen. Blanda ströbrödet med salvian och vänd kotletten i blandningen.

Hetta upp smör, olja och vitlök i en stekpanna. Stek kotletten på båda sidor på medelstark värme tills den är genomstekt. Garnera med citronklyfta och servera med nykokt potatis.
 

Expertbedömning:
Maträttstyp
huvudrätt
3
Specifik
italiensk
3
Vegetarisk
nej
0
Kostnad
medel
2
Tillagningstid
< 1 timme
2
Svårighetsgrad
en smula omsorg
2
Fetthalt
normalfett
2
Innehåller alkohol
nej
0
Huvudrättstyp
kött
2
Typ av kött
nöt
6
Tillagningsmetod
stekt
4
Tillbehör
potatis
3
Kryddstyrka
mild
1
Innehåller vitlök
ja
1
Innehåll av allergifödoämnen:
ägg
6
gluten
3
laktos
2
mjölkprotein
1