FRUKTSALLAD

(1 portion)


Ingredienser:

½ st         apelsiner

½ st         bananer

½ st         äpplen

25 g         vindruvor

½ dl         russin

 

½ dl         apelsinjuice

1 tsk        socker
 
 
 
 

Tillagningssätt:

Skala apelsinerna och bananerna. Halvera och kärna ur druvorna. Skär frukterna i tärningar, mindre bitar, klyftor eller skivor. Skär äpplena sist så att de inte mörknar. Skala bara om skalet är segt eller hårt.

Blanda alla ingredienserna i en skål. Häll över apelsinjuice och socker, blanda väl och låt salladen stå kall en stund innan den serveras.
 
 

Expertbedömning:
Maträttstyp
efterrätt
2
Specifik
svensk
1
Vegetarisk
vegan
3
Kostnad
billig
3
Tillagningstid
< ½ timme
3
Svårighetsgrad
lätt
3
Fetthalt
fettsnål
3
Innehåller alkohol
nej
0
Efterrättstyp
kall
1
Sort av efterrätt
frukt
4
Innehåll av allergifödoämnen:
inga
0