Ingredienser:
½ st apelsiner
½ st bananer
½ st äpplen
25 g vindruvor
½ dl russin
½ dl apelsinjuice
1 tsk
socker
Tillagningssätt:
Skala apelsinerna och bananerna. Halvera och kärna ur druvorna. Skär frukterna i tärningar, mindre bitar, klyftor eller skivor. Skär äpplena sist så att de inte mörknar. Skala bara om skalet är segt eller hårt.
Blanda
alla ingredienserna i en skål. Häll över apelsinjuice och
socker, blanda väl och låt salladen stå kall en stund
innan den serveras.
Expertbedömning:
Maträttstyp
|
efterrätt
|
2 |
Specifik
|
svensk
|
1 |
Vegetarisk
|
vegan
|
3 |
Kostnad
|
billig
|
3 |
Tillagningstid
|
<
½ timme
|
3 |
Svårighetsgrad
|
lätt
|
3 |
Fetthalt
|
fettsnål
|
3 |
Innehåller
alkohol
|
nej
|
0 |
Efterrättstyp
|
kall
|
1 |
Sort
av efterrätt
|
frukt
|
4 |
Innehåll av allergifödoämnen:
|
inga
|
0 |