FOLIEBAKAD VITLÖKSFISK

(1 portion)


Ingredienser:

150 g        fiskfilé, t ex torsk

¼ tsk        salt

½ krm       peppar, gärna citronpeppar

½ st           lök

1 st           vitlöksklyftor

¼ dl          créme fraiche franska örter

smör

färska örter
 
 
 
 

Tillagningssätt:

Klipp till 1 rejält aluminiumfolie-ark och smörj dem med smör.Skiva löken och vitlöken. Lägg fisken på folien och lägg löken ovanpå. Krydda med salt och peppar. Lägg créme fraiche franska örter på toppen. Lägg paketen på grillgallret och låt fisken baka ca 15 minuter (i ugn 200 grader 15 - 20 minuter). Öppna och kolla om fisken är vit och fast. Strö över lite färska örter. Servera med en klick créme fraiche franska örter och färskpotatis.
 
 

Expertbedömning:
Maträttstyp
huvudrätt
3
Specifik
svensk
1
Vegetarisk
nej
0
Kostnad
billig
3
Tillagningstid
< ½ timme
3
Svårighetsgrad
lätt
3
Fetthalt:
fettsnål
3
Innehåller alkohol:
nej
0
Huvudrättstyp:
fisk
4
Tillagningsmetod
annat
1
Tillbehör
potatis
3
Kryddstyrka
medium
2
Innehåller vitlök
ja
1
Innehåll av allergifödoämnen:
fisk
5
laktos
2
mjölkprotein
1