Ingredienser:
150 g fiskfilé, t ex torsk
¼ tsk salt
½ krm peppar, gärna citronpeppar
½ st lök
1 st vitlöksklyftor
¼ dl créme fraiche franska örter
smör
färska örter
Tillagningssätt:
Klipp
till 1 rejält aluminiumfolie-ark och smörj dem med smör.Skiva
löken och vitlöken. Lägg fisken på folien och lägg
löken ovanpå. Krydda med salt och peppar. Lägg créme
fraiche franska örter på toppen. Lägg paketen på
grillgallret och låt fisken baka ca 15 minuter (i ugn 200 grader
15 - 20 minuter). Öppna och kolla om fisken är vit och fast.
Strö över lite färska örter. Servera med en klick créme
fraiche franska örter och färskpotatis.
Expertbedömning:
Maträttstyp
|
huvudrätt
|
3 |
Specifik
|
svensk
|
1 |
Vegetarisk
|
nej
|
0 |
Kostnad
|
billig
|
3 |
Tillagningstid
|
<
½ timme
|
3 |
Svårighetsgrad
|
lätt
|
3 |
Fetthalt:
|
fettsnål
|
3 |
Innehåller
alkohol:
|
nej
|
0 |
Huvudrättstyp:
|
fisk
|
4 |
Tillagningsmetod
|
annat
|
1 |
Tillbehör
|
potatis
|
3 |
Kryddstyrka
|
medium
|
2 |
Innehåller
vitlök
|
ja
|
1 |
Innehåll
av allergifödoämnen:
|
fisk
|
5 |
laktos
|
2 | |
mjölkprotein
|
1 | |