Ingredienser:
10 g smör
½ tsk stark chilipulver
½ st medelstor lök, finhackad
1 st vitlöksklyfta, krossad
1 ¼ dl kycklingbuljong
½ msk tomatpuré
½ tsk rinnande honung
125 g torsk- eller koljafiléer, skurna i 2 ½ cm bitar
juicen av ¼ citron
salt och peppar
Tillagningssätt:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chilipulver och fräs på låg värme 1 minut. Tillsätt lök och vitlök och stek 3 minuter. Rör i buljong, tomatpuré, citronsaft och honung. Låt sjuda under lock 30 minuter tills alltsammans har tjocknat.
Tillsätt
fisken oh låt det sjuda ytterligare 10 minuter. Krydda med salt och
peppar. Servera med nykokt ris.
Expertbedömning:
Maträttstyp
|
huvudrätt
|
3 |
Specifik
|
spansk
|
2 |
Vegetarisk
|
nej
|
0 |
Kostnad
|
medel
|
2 |
Tillagningstid
|
<
1 timme
|
2 |
Svårighetsgrad
|
en
smula omsorg
|
2 |
Fetthalt
|
fettsnål
|
3 |
Innehåller
alkohol
|
nej
|
0 |
Huvudrättstyp
|
fisk
|
3 |
Tillagningsmetod
|
kokt
|
5 |
Tillbehör
|
ris
|
5 |
Kryddstyrka
|
stark
|
3 |
Innehåller
vitlök
|
ja
|
1 |
Innehåll
av allergifödoämnen:
|
fisk
|
5 |