CHILIFISK

(1 portion)



Ingredienser:

10 g         smör

½ tsk       stark chilipulver

½ st         medelstor lök, finhackad

1 st          vitlöksklyfta, krossad

1 ¼ dl       kycklingbuljong

½ msk       tomatpuré

½ tsk         rinnande honung

125 g         torsk- eller koljafiléer, skurna i 2 ½ cm bitar

juicen av ¼ citron

salt och peppar
 
 
 
 

Tillagningssätt:

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chilipulver och fräs på låg värme 1 minut. Tillsätt lök och vitlök och stek 3 minuter. Rör i buljong, tomatpuré, citronsaft och honung. Låt sjuda under lock 30 minuter tills alltsammans har tjocknat.

Tillsätt fisken oh låt det sjuda ytterligare 10 minuter. Krydda med salt och peppar. Servera med nykokt ris.
 

Expertbedömning:
Maträttstyp
huvudrätt
3
Specifik
spansk
2
Vegetarisk
nej
0
Kostnad
medel
2
Tillagningstid
< 1 timme
2
Svårighetsgrad
en smula omsorg
2
Fetthalt
fettsnål
3
Innehåller alkohol
nej
0
Huvudrättstyp
fisk
3
Tillagningsmetod
kokt
5
Tillbehör
ris
5
Kryddstyrka
stark
3
Innehåller vitlök
ja
1
Innehåll av allergifödoämnen:
fisk
5